wtorek, 12 sierpnia 2014

A może tak miodek na śniadanie?

Miód na śniadanie
Śniadanie uważane jest za najważniejszy posiłek dnia codziennego. Jego zadaniem jest dostarczanie organizmowi niezbędnej do funkcjonowania energii, dlatego powinno być ono odpowiednio zbilansowane i bogate w różnego rodzaju witaminy oraz minerały w odpowiednich proporcjach.

Świeże pieczywo pełnoziarniste, jogurt naturalny, troszkę owoców, jajeczka na twardo ... Czy to aby wszystko, na co mamy ochotę rankiem?

A może by tak miód zamiast cukru?

Uwielbiamy pić poranną kawę czy też herbatę z cukrem. Jednak ten przetworzony produkt nie posiada właściwie żadnych wartości odżywczych, którymi mógłby się pochwalić. Zatem zamiast kilku łyżeczek cukru dodać do naszej herbaty łyżeczkę miodu pszczelego? Oprócz wyjątkowego smaku posiada on wiele cennych właściwości prozdrowotnych.

1 komentarz:

  1. Miód zamiast cukry jak najbardziej. Ostatnio pewien starszy czlowiek opowiadal mi swoje przygody z miodem ;PPP Do uzupełnienia wiedzy o miodzie polecam to miejsce http://zywnoscbio.pl/zdrowe-odzywianie/miod/ ciekawie opisane.

    OdpowiedzUsuń